Parádfürdőn jártak a Silicon Labs önkéntesei

A Kaland-Vár Egyesület parádfürdői Gyermektáborában jártak a Silicon Labs cég önkéntesei. A 48 munkatárs 6 csapatban dolgozott és a legkülönfélébb területeken segítették a tábor megszépülését. 

" width="1" height="1">

Gyönyörű, napos idő fogadta a Mátrában a Silabs céget, akiknek egyik legnagyobb vállalása ezen az önkéntes napon szakmájukba vágó volt: felújították a tábor két közösségi helyiségének elektromos hálózatát, ahová új, energiatakarékos, nagyobb fényt biztosító lámpatesteket is felszereltek. 

A nap folyamán az ebédlő új lábazatot - parkettaborítást - kapott, az ún. foglalkoztató helyiségbe pedig új, hatalmas tárolószekrényeket szereltek össze. Ugyanide került fel egy mágnesfestékkel lefestett nagy tábla is, mely a régi tálalóablakot takarja el, illetve egy nagy méretű képernyő is.

Egy másik csapat négy új kanadai padot szerelt össze az udvaron, melyek léceire először több réteg lazúr került, majd száradás után a leírásnak megfelelően csavarozták össze a darabokat.

Nagy kitartással és elszántsággal dolgoztak azok az önkéntesek, akik a tábor utcafronti kerítését újították fel. A kis fadarabokból álló kerítéselemeket csak csiszolás után lehetett festeni, ez nagyon aprólékos munka volt.

Megújult a tábor tűzrakóhelye is: oszlopzsalukkal megerősítve öntötték ki betonból az új szalonnasütőt és bográcsozót.

A csapat új székeket is hozott a tábor foglalkoztató helyiségébe, 15 darabot szereltek össze és lakkoztak le a nap folyamán.

A nehéz, de a tábor és a gyerekek számára hatalmas segítséget nyújtó önkéntes napot bográcsban főtt paprikáskrumplival zárta a csapat.